• С предварителна поръчка

Спален чувал VANGO F10 Vulcan -17

  • Производител: Vango
  • Продуктов код: VANGOF10Vulcan17
С предварителна поръчка
778.00лв
  • с ДДС: 778.00лв

5 сезонен спален чувал от серията F10 Force Ten - за експерти - от естествен гъши пух, с топъл шев, с хидро-бариера на пуха, с всички екстри, оставяйки много лек.


Тип: Мумия
температурен диапазон:
Комфорт / Лимит / Екстрем: -9/ -17 / -38 °C
препоръчителна употреба: -17 до 10 °C
тегло: 1.500 kg
дължина: 217 cm
ширина горна част: 70 cm
ширина долна част: 46 cm
използваема вътрешна дължина: 200 cm
изолационен материал - висококачествен гъши пух 90/10
изолационен материал - Thermal-Reverb /алуминизиран/
размери сгънат - 29 x ø24 cm
външен материал - 15, 20 and 40 Denier Yarn, Polair Enduro
вътрешен материал - Nylon Polair Active fabricНай-висок клас спален чувал, създаден да задоволи изискванията и на най-взискателните към екипировката си екстремисти. С внедрени уникални технологии за повишаване на топлината БЕЗ повишаване на теглото.

  Ето как е постигнато перфектното съотношение тегло/температурен диапазон:
- пълнежът от висококачествен гъши пух е разпределен в камери с V конструкция, създавайки т.нар. "топъл шев" - на практика, няма студено място без изолация / виж схемата по-горе/.
- терморефлекторен, алуминизиран вътрешен слой, който отразява излъчваната топлина от тялото обратно към потребителя, осигурява повече топлина за същото тегло.
- пухът е обработен по специална технология наречена "Хидро-бариера", която го задържа напълно сух четири пъти по-дълго време, от колкото необработен пух. Това много важен момент при изделията от гъши пух - най-добрата изолация за всички времена и до днес, стига да го запазим сух. Ето, тук е помислено и за това.
- Външния материал, от който е произведен "Vulcan" е полиамиден, екстремно лек, високоустойчив и ветроустойчив. Защитава и предпазва пухената изолация, като в същото време позволява и насърчава действията на естествените свойства на пуха.
  - Вътрешният материал е мек и топъл на допир, с вградена система за топлинно обгръщане - Thermal Embrace System (TES): ще забележите еластични фини нишки, вградени в подплатата на вътрешния слой през определено разстояние, благодарение на които вътрешният плат на чувала обгръща плътно тялото - само той, така намалява количеството въздух межд тялото на човека и чувала, а увеличава пространството между горния и долния слой на самия чувал - там, където се намира пуха. Еластичните нишки, които буквално прегръщат тялото са много фини и нежни и не ограничават свободата на движение. Така още един път се увеличава топлината БЕЗ това да се отрази на теглото.
- регулируем допълнителен маншет обгръща зоната около раменете и така намалява в пъти загубата на топлина от горе. 
- Качулката е с 3D форма и държи главата и раменете топли през цялата нощ. Пристяга се с двоен вграден шнур, който лесно се регулира, дори и на тъмно.
- Формата "Стрела" на долната част на спалния чувал позволява краката да се отпуснат в естествената си поза и дори на това малко пространство да са в комфорт. 
- Ципът на чувала също е добре изолиран от вътрешната страна с двоен маншет с пълнеж от гъши пух. Ципът е ляв, двупосочен и с двоен плъзгач - външен и вътрешен. Освен това е с вградена опция да не захваща подплатата при движение.
От вътрешната страна има вграден джоб за телефон, плеър, документи, кеш и т.н.
Спалният чувал се предлага в комплект с два калъфа:
- Един компресионен, водоустойчив калъф, който прави чувала много компактен и го пази от влага.
- Втори калъф -  мрежест и много голям - служи за съхранение на чувала, когато не се ползва. Така пухът стои по-разбухнат и не се сплесква. Поставяте го в компресионния калъф чак преди да тръгнете с раницата. Така ще намалите времето, което трябва на чувала да се разбухне от момента на изваждането му от калъфа до момента, в който ще легнете в него.
Този калъф освен че е голям, е от мрежа, за да диша чувала и да се проветрява, когато не се използва, тъй като другият му калъф е импрегниран/за да го пази от влага/ и не диша.