Палатка VANGO Meteor 300

  • Производител: Vango
  • Продуктов код: VANGOMeteor300
В наличност
442.00лв
  • с ДДС: 442.00лв

Тунелна, трекинг палатка с две еднакви рейки

- Клас – Trekking
- капацитет – 3 места
- тегло -  2.940 кг
- размери сгъната - 50 x ø15 cm
- схема на палатката разгъната - вижте галерията по-горе - втората снимка след основната
- време за разпъване - 7 мин.
- горен слой – Protex® 70D, 5000 мм воден стълб
- долен слой - дишащ, мрежести части на вратата
- под - 70 denier 6000 HH, Fire retardant
- рейки - PowerLite 7001-T6 алуминиевиМного лека, триместна палатка с тунелна форма, осигуряваща голамо вътрешно пространство. Снабдена е с т.нар. TBS system - стабилизираща система от обтягащи шнурове на дъгата. Те правят конструкцията високоустойчива на силен вятър и лоши атмосферни условия.
Горния и долния слой се разпъват заедно. С две еднакви рейки, стил "Gothic" - с чупка в най-горната им част, която намалява в пъти напрежението в рейката и я прави на практика нечуплива. Палатката е снабдена с множество светлоотразителни елементи, които я правят лесно забележима и през ноща. Всички шевове са фабрично лепени - 100% водоустойчиви. Meteor 300 е с опция за разпъване само на пода с горния слой, което я прави и изключително подходяща за лайт екипировка в горещ климат.
Горния слой на палатката е с 5000 мм воден стълб. Долния слой е дишащ и е с мрежести части на вратата за вентилация или прохлада в горещите летни нощи без достъп на досадни насекоми.. Подът е от олекотен, но здрав полиестер с 6000 мм воден стълб.
Алуминиевите рейки PowerLite® Alloy 7001-T6 са много леки, но изключително здрави, гъвкави и устойчиви на корозия.
Входа на палатката е с "Rain Stop" конструкция - не позволява достъп на вода към вътрешния слой, когато се отваря вратата в условия на дъжд.
Овалната форма на входа прави палатката лесна за отваряне и с една ръка. Вратата може да бъде отворена само от ляво, само от дясно или напълно отворена.
Предлага се в компресионен калъф за съхранение.

Палатката е тествана от сертифициран, изпитателен център за да се гарантира устойчивостта и при екстремни метеорологични условия.

Материите са произведени по СТАНДАРТ Fire Retardent CPAI-84, което означава, че при случаен допир на огън /например от цигара/ материята ще прогори само на това място, без опасност от разпространение на пламъци.

Стабилизиращата система TBS II Tension Band System е многофункционална версия на изпитаната и надеждна TBS® – Tension Band System. В съчетание с обтягащите шнурове от външната страна на палатката, прави конструкцията стабилна и високоустойчива на всякакви атмосферни условия.